Categorieën

Met je middelbare schooldiploma op zak schrijf je je in voor een vervolgopleiding. Na je examen kun je meestal eerst genieten van een welverdiende vakantie. Als je gaat studeren is het wel belangrijk dat je goed nadenkt over je toekomst en studententijd. Als je ver weg woont dan kan het zijn dat je moet gaan verhuizen. Je zult dan naar een kamer moeten gaan zoeken.

Kamer huren

Een kamer zoeken kun je natuurlijk doen via internet. Je kan ook gebruik maken van Facebook. Plaats een berichtje met het onderwerp ''Kamer gezocht''. Geef duidelijk aan wat je zoekt en waar. Je vrienden zullen je bericht lezen en weten misschien wel net een kamer die vrijkomt of een kamer die al leeg staat. Het is dus belangrijk gebruik te maken van je eigen netwerk. Wanneer je een berichtje vindt waarin een kamer te huur wordt aangeboden neem dan contact op. In grote steden als Amsterdam en Den Haag zijn veel kamers snel weg. Let natuurlijk wel op de afmetingen van de kamer en de staat. Wil je een kamer huren? Plan altijd eerst een bezichtiging met een van je ouders of iemand anders. De kamer moet er natuurlijk wel netjes uitzien en goede huisvesting bieden.

Studentenkamer inrichten

Wanneer je een goede studentenkamer hebt gevonden moet je deze natuurlijk ook inrichten. Je studentenkamer moet dienst doen als slaapkamer en studeerkamer. Voordat je meubels gaat kopen is het belangrijk dat je precies de afmetingen van je kamer weet. Tip: teken de ruimte op schaal en plaats daarin alle meubels die je wilt. Houd rekening met deuren en ramen. In een studentenhuis heb je natuurlijk ook gemeenschappelijke ruimtes zoals een woonkamer en keuken.

Kijk voor meer tips over het huren van kamers en de inrichting van je studentenkamer op onze website.

Gerelateerde artikelen Huurcontract Wat moet er allemaal in een huurcontract ... Veelgestelde vragen verhuurders Hieronder lees je alle antwoorden op door... Tips voor kamerzoekende studenten Als student moet je verzekerd zijn tegen ... Kamer gezocht?! Met je middelbare schooldiploma op zak sc...